În 2018, un român a generat venituri lunare de 70 de lei pe piaţa telecom

Postat la 16 mai 2019 119 afişări

Valoarea sectorului telecom din România a crescut uşor în 2018, cu 1%, ajungând la 16 miliarde de lei din punctul de vedere al veniturilor obţinute de furnizori, având o pondere de 1,7% din PIB-ul României, informează ANCOM.

În 2018, un român a generat venituri lunare de 70 de lei pe piaţa telecom

„Pe parcursul anului 2018, potrivit datelor statistice prelucrate de ANCOM, în medie, fiecare român a generat un venit lunar de aproape 70 de lei pentru companiile care furnizează servicii de comunicaţii electronice, mai mare cu aproape 2% faţă de media din 2017. Trăgând linie de Ziua Comunicaţiilor, putem spune că în România avem o piaţă de telecomunicaţii concurenţială şi sănătoasă, cu venituri în creştere de la un an la altul, care absoarbe tendinţele mondiale în ce priveşte implementarea celor mai noi tehnologii”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Potrivit datelor raportate către ANCOM de furnizorii activi pe piaţa comunicaţiilor electronice din România, veniturile totale obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice au ajuns la 16,1 miliarde de lei, în creştere cu 1,3%. Exprimată în euro, valoarea pieţei de comunicaţii electronice a fost de 3,5 miliarde de euro în 2018.

Calculat per locuitor, venitul mediu lunar generat în sectorul telecom a fost de 69 lei în 2018, cu 2% mai mare faţă de media din 2017, în timp ce venitul mediu lunar per gospodărie a fost de 179 de lei, în creştere anuală cu 1,3%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venituri,
telecom,
piata,
roman,
crestere,
ancom

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.