În 2018 românii au dat 700 mil. lei pe medicamente pentru răceală

Postat la 07 februarie 2019 4016 afişări

Prima lună din 2019 a adus creşteri de circa 20% la vânzările medicamentelor pentru răceală şi gripă în farmacii faţă de aceeaşi lună a anului anterior, pe fondul creşterii cazurilor de gripă şi după ce săptămâna trecută Ministerul Sănătăţii a anunţat epidemie de gripă.

În 2018 românii au dat 700 mil. lei pe medicamente pentru răceală

Vânzările la medicamentele pentru răceală şi gripă eliberate fără reţetă, un segment pentru care sezonul rece aduce creşteri semnificative pe piaţa românească, au ajuns la 712 milioane de lei în 2018, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

„A fost o creştere de 20% comparativ cu luna ianuarie a anului precedent pentru aceste medi­camente de gripă şi răceală, chiar şi com­parativ cu luna decembrie, care este o lună tradiţională pentru aceste vânzări. În urma anunţurilor televizate, când a fost anunţată epidemia de gripă, în momentul acela oamenii au invadat farmaciile, n-am mai putut să facem faţă”, a spus pentru ZF Cristiana Ungureanu, farmacistă, care deţine farmaciile Forte Vita Farm, o reţea regională de 13 farmacii în judeţul Argeş.

 

Ea a menţionat că anul acesta medicii au recomandat Tamiflu, un medicament eliberat fără reţetă, iar în momentul în care numele medi­camentului a fost publicat, pacienţii au solicitat acest produs, care nu s-a mai găsit ulterior.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
raceala,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.