În 2017, liceul te vrea tuns. Tânăr din Cluj, dat afară de la ore din cauza părului „indecent de lung”

Postat la 17 octombrie 2017 1843 afişări

Un tânăr din Cluj-Napoca susţine că a fost scos de la ore de către directorul liceului la care învaţă, pentru simplul motiv că are părul lung. Tudor a povestit că de acelaşi tratament au avut parte şi alţi 20-25 de elevi care aveau barbă sau părul lung.

În 2017, liceul te vrea tuns. Tânăr din Cluj, dat afară de la ore din cauza părului „indecent de lung”

”Salut! Dacă ai puţin timp liber, te invit să citeşti această "frustrare" a mea faţă de sistemul de învăţământ din România, iar dacă ai acceaşi părere, te invit să dai un share mai departe.

Astăzi, eram la ora de chimie, stăteam liniştit şi îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Dom' Director la mine în clasă. Din cauza părului meu "indecent de lung" am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din şcoală (băieţi) cu păr lung sau barbă aşteptând să fim scoşi din şcoală. Da, aţi citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoşi din perimetrul liceului.

Singurul lucru pe care pot să-l spun e că mă bucur că am ajuns în secolul XXI, unde capacitatea ta psihică încă este determinată după cum te îmbraci, respectiv cum arăţi”, scrie elevul pe pagina sa de Facebook. 

Tânărul invocă mai multe articole din Legea Educaţiei Naţionale, ale cărei aricole stipulează că elevii nu trebuie discriminaţi şi că "Idealul educaţional al şcolii româneşti constă în dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a individualităţii umane, în formarea personalităţii autonome şi în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea şi dezvoltarea personală."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.