În 2017, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 27 de milioane de euro

Postat la 19 aprilie 2018 43 afişări

Consiliul Concurenţei a aplicat în 2017 amenzi de 123,1 milioane de lei, echivalentul a 27 de milioane de euro, şi a iniţiat cele mai multe investigaţii privind posibile carteluri şi abuzuri de poziţie dominantă (89% din totalul procedurilor), arată un raport prezentat joi de conducerea instituţiei.

În 2017, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 27 de milioane de euro

„În anul 2017 am iniţiat investigaţii în domenii importante cum sunt cel al energiei - potenţiale abuzuri de poziţie dominantă privind racordări la reţele - sau cel al serviciilor financiare. Pentru prima dată investigaţiile noastre au trecut graniţele ţării şi am beneficiat de sprijinul colegilor din Marea Britanie pentru a obţine informaţii inclusiv de la sediile din Londra ale companiilor investigate”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa de prezentare a raportului anual 2017 al instituţiei.

„Tot în 2017 am iniţiat cele mai multe investigaţii privind posibile carteluri şi abuzuri de poziţie dominantă din istoria instituţiei, reprezentând 89% din totalul procedurilor declanşate. Câteva exemple: avem în curs de derulare o investigaţie pe piaţa comercializării echipamentelor agricole, în care sunt implicate şi fonduri europene; posibila excludere abuzivă de pe piaţă a medicamentelor generice face obiectul unei alte investigaţii derulate în prezent; nu în ultimul rând, investigăm practic toată piaţa lemnului: ne uităm la licitaţiile prin care se achiziţionează lemn, în special de la Romsilva”, a mai spus Bogdan Chiriţoiu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.