Imperiul Zara se clatină: Fondatorul Amancio Ortega vrea să vândă 16 magazine pentru jumătate de miliard de euro

Postat la 13 decembrie 2017 271 afişări

Inditex SA, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, caută cumpărător pentru 16 magazine Zara situate în peninsula Iberică, în urma evoluţiei pozitive înregistrate de comercianţii online, potrivit Bloomberg.

Imperiul Zara se clatină: Fondatorul Amancio Ortega vrea să vândă 16 magazine pentru jumătate de miliard de euro

Inditex, fondată şi deţinută de miliardarul Amancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om din lume, scoate la vânzare 16 magazine Zara cu licenţă pentru 20 de ani, în schimbul sumei de 400 de milioane de euro (472 de milioane de dolari). Oferta i-ar permite cumpărătorului, dacă doreşte, să renunţe la proprietăţi după primii cinci ani, potrivit unei surse contactate de Bloomberg. Dintre unităţile scoase la vânzare, paisprezece sunt situate în Spania, iar două în Portugalia.

 

Un oficial din partea Inditex a confirmat potenţiala vânzare şi a spus că face parte dintr-un plan menit să omogenizeze strategia de leasing a companiei. Majoritatea magazinelor sunt operate în sistem de leasing, a adăugat oficialul, care nu a confirmat însă preţul.

 

La începutul lunii decembrie, acţiunile imperiului Inditex erau în scădere. În data de 8 decembrie, acţiunile gigantului erau în scădere cu 4,5%.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.