Imaginile care au zguduit Europa. Imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă - FOTO

Autor: Ioana Bojan Postat la 03 septembrie 2015 494 afişări

Imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă din apropierea staţiunii turce Bodrum, după ce ambarcaţiunea cu care el şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat, au fost publicate de presa străină şi pe reţelele sociale, generând dezbateri la nivel mondial.

Cel puţin 12 imigranţi care fugeau din calea războiului din Siria, inclusiv doi băieţi, s-au înecat miercuri în timp ce încercau să ajungă din Bodrum pe insula greacă Kos.

Drama refugiaţilor care îşi asumă riscuri uriaşe pentru a încerca să ajungă în Europa, pentru o viaţă în siguranţă, este ilustrată de imaginile cu cadavrul băieţelului sirian, care a fost găsit de un poliţist turc cu faţa în jos, pe nisip, relatează New York Times în ediţia online.

Băieţelul, îmbrăcat cu un tricou roşu şi pantaloni scurţi albaştri, a fost identificat de agenţia turcă de presă Dogan drept Aylan, în vârstă de 3 ani. Cadavrul fratelui său, Galip, în vârstă de 5 ani, a fost adus de apă în altă parte a plajei.

Intr-o fotografie poate fi văzut trupul micuţului pe nisip, cu faţa în jos, iar în altă imagine apare un poliţist care duce în braţe cadavrul băieţelului.

Imaginile cu trupul neînsufleţit al lui Aylan au generat dezbateri în redacţii de presă din toată lumea, cu privire la oportunitatea publicării lor, dar în final au apărut pe reţelele de socializare şi în presa internaţională, inclusiv în New York Times, The Wall Street Journal, The Los Angeles Times, The Washington Post, BBC, The Guardian, The Daily Telegraph şi The Globe and Mail.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
BĂIEŢEL,
IMAGINI
/actualitate/imaginile-care-au-zguduit-europa-imagini-socante-cu-cadavrul-unui-baietel-sirian-adus-de-apa-pe-o-plaja-foto-14698684
14698684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.