IKEA recheamă stâlpii pentru sistemul de depozitare ELVARLI ca măsură de precauţie

Postat la 27 octombrie 2016 122 afişări

IKEA recheamă stâlpii pentru sistemul de depozitare ELVARLI ca măsură de precauţie

Compania IKEA le recomandă clienţilor care au cumpărat stâlpul pentru sistemul de depozitare deschisă ELVARLI să îl dezasambleze şi să îl aducă la magazinul IKEA din Bucureşti, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Stâlpul este o parte din sistemul de depozitare deschisă ELVARLI.

Motivul rechemării produsului este o inserţie incorectă a piuliţei care face dificilă sau imposibilă crearea unei tensiuni suficiente pentru a fixa stâlpul între podea şi tavan. Riscul este ca sistemul de rafturi să se desprindă şi să cadă.

IKEA nu a primit nicio plângere din partea clienţilor sau sesizări legate de accidentări, şi consideră că riscul producerii unor astfel de incidente este minim. Chiar dacă riscul este considerat scăzut, impactul unui astfel de incident ar putea fi sever şi, de aceea, IKEA ia măsurile de siguranţă necesare şi recheamă stâlpii ELVARLI. Suma plătită pentru produs va fi returnată integral.

Produsul este rechemat în următoarele ţări: Italia, Olanda, Franţa, Norvegia, Austria, Belgia, Spania, Portugalia, Danemarca, Elveţia, Cehia, Suedia, România, Lituania, Slovacia, Insulele Spaniei şi Finlanda. Nu există produse de la furnizorul afectat în alte ţări. Doar 3.800 de stâlpi au fost vânduţi în toată lumea înainte ca riscul să fie detectat.

Din magazinul IKEA din Bucureşti au fost cumpăraţi 25de stâlpi pentru sistemul de depozitare deschisă ELVARLI, la preţul de 140 lei, începând din vara anului 2016, cu următorul cod de produs: 402.961.70.

Magazinul IKEA din Băneasa nu mai are aceste produse la vânzare şi nu a primit nicio sesizare de la clienţi în privinţa niciunuia dintre acestea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.