IKEA recheamă beţele de tobă LATTJO şi instrumentele de percuţie LATTJO

Postat la 14 ianuarie 2016 176 afişări

IKEA recheamă beţele de tobă LATTJO şi instrumentele de percuţie LATTJO

IKEA le recomandă clienţilor care au cumpărat beţe de tobă LATTJO sau instrumente de percuţie LATTJO să nu le mai folosească şi să le returneze în magazin unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs, se arată într-un comunicat transmis de către reprezentanţii companiei.

Această măsură de precauţie a fost luată în urma a şase raportări de la angajaţi IKEA care au observat că mingea de cauciuc de la beţele de tobă poate fi desprisă sau deşurubată. O minge micăde cauciuc poate atrage atenţia copiilor mici şi, în cel mai rău caz, copiii o pot înghiţi şi se pot îneca. Nu au fost raportate incidente de acest fel până acum.

În urma raportărilor de la angajaţi, toate beţele de tobăşi instrumentele de percuţie LATTJO au fost retrase imediat de la vânzare şi de pe site. A fost iniţiată o anchetă în laboratoare de testare interne şi externe. Produsele au trecut toate testele şi respectă standardele relevante de siguranţă pentru jucării. Cu toate acestea, în timpul cercetării noastre interne,au fost identificate riscuri care nu sunt acoperite de standarde. Design-ul beţelor de tobă poate atrage şi copii mai mici decât vârsta recomandată de 6+ ani, iar dacă bila de cauciuc se desprinde, copiii mai mici o pot înghiţi şi există riscul să se înece.

„Dezvoltăm produse pentru a stimula creativitatea copiilor şi nevoia lor naturală pentru joacă. Copiii nu se gândesc la siguranţă atunci când se joacă, aşa că este obligatoriu să ne gândim noi atunci când creăm produse.Siguranţa clienţilor este prioritară pentru noi. Toate produsele sunt testate şi respectă toate standardele de siguranţă şi legislaţia în vigoare din ţările unde sunt vândute.Însă procesul de dezvoltare a produselor IKEA presupune şi faptul că proiectăm şi propunem spre vânzarenumai produse pe care le-am oferi şi propriilor noştri copii. În ciuda testelor de siguranţă aprobate pentru jucării, am hotărât să rechemăm beţele de tobă şi instrumentele de percuţie LATTJO ca o măsură de precauţie pentru a evita riscul producerii oricărui incident,” spune Cindy Andersen, Business Area Manager pentru produse pentru copii la IKEA

Clienţii care au cumpărat beţe de tobă LATTJO şi instrumente de percuţie LATTJOsunt invitaţi la departamentul Relaţii Clienţi din magazin pentru a primi înapoi integral suma de bani plătită pe produs, începând chiar de astăzi. Dovada plăţii (bonul) nu este necesară pentru o returnare integrală a sumei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ikea-recheama-betele-de-toba-lattjo-si-instrumentele-de-percutie-lattjo-14964898
14964898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.