IGPR: Numărul infracţiunilor în zona şcolilor a scăzut pentru al treilea an consecutiv

Autor: Claudiu Surmei Postat la 12 februarie 2017 45 afişări

Pentru al treilea an consecutiv, numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ a scăzut, ultima reducere fiind de 11,5%, iar pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Pe parcursul anului şcolar 2015-2016, nu s-au comis fapte cu pericol social deosebit sau care să aibă urmări grave din punct de vedere al vieţii sau integrităţii corporale a elevilor. Pentru al treilea an consecutiv numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ a scăzut. Astfel, în anul şcolar 2015-2016 acestea s-au diminuat cu 11,5% faţă de anul de învăţământ precedent. De asemenea, în învăţământul universitar, faptele penale sesizate au scăzut cu 9,5% faţă de anul universitar anterior", potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis duminică MEDIAFAX.

Din totalul infracţiunilor sesizate, 93,3% au fost comise în şcoli, iar 6,7% în zona adiacentă acestora.

Pe parcursul anului de învăţământ 2015-2016, au acţionat în medie, lunar, peste 5.600 de poliţişti, alături de jandarmi, poliţişti locali şi alte forţe.

Totodată, poliţiştii au desfăşurat peste 80.000 de activităţi educativ-preventive care au vizat siguranţa rutieră, în mediul online, prevenirea delincvenţei juvenile, protejarea propriei persoane, precum şi a bunurilor personale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŞCOLI,
SIGURANŢĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.