”Ieşirea” lui Elon Musk de ieri l-a costat scump. Cum a reuşit controversatul miliardar să-şi scufunde compania pe bursă

Autor: Ştefan Stan Postat la 04 mai 2018 504 afişări

”Ieşirea” lui Elon Musk de ieri l-a costat scump. Cum a reuşit controversatul miliardar să-şi scufunde compania pe bursă

În timpul teleconferinţei cu investitorii, Elon Musk, CEO al Tesla, şi-a avertizat investitorii să nu cumpere acţiuni în cadrul companiei dacă nu pot să suporte volatilitatea. Decizia a fost ”digerată” rapid de pieţele financiare, iar acţiunile Tesla s-au prăbuşit cu 8,1% într-o primă fază, dar au închis şedinţa de tranzacţionare de joi cu un minus de 5.55%, scrie Bloomberg. 

Comentariile lui Musk au venit ca parte dintr-o teleconferinţă bizară, precipitată de o altă scădere a acţiunilor Tesla. Joi, gigantul american a anunţat că firma a cheltuit peste un miliard de dolari cash şi a anunţat o pierdere trimestrială record de 710 milioane de dolari. 

Veniturile au crescut cu 26% la 3,4 miliarde de dolari, iar Tesla a anunţa că va reduce în acest an cheltuielile de capital până la 3 miliarde de dolari, deoarece se concentrează pe „nevoile pe termen scurt”.

Cu toate acestea însă, compania lui Elon Musk le-a promis investitorilor că în a doua jumătate a anului va livra mai multe din modelele sale de maşini.

Compania a cheltuit foarte mult pentru producţia celui mai nou model, Modelul 3, dar continuă să nu se încadreze în estimările de producţie, în pofida cererii puternice din partea clienţilor. Tesla a realizat doar 9.800 de unuităţi de Model 3 în primele trei luni ale anului, comparativ cu un obiectiv iniţial de 5.000 de vehicule pe săptămână.

Vara trecută, directorul executiv a precizat că Tesla a cheltuit aproximativ 100 de milioane de dolari pe săptămână pentru producţia noilor modele. Bloomberg a calculat recent că Tesla continuă să cheltuiască mai mult de 6.500 dolari pe minut.

"Nu văd cum Tesla va supravieţui, având în vedere structura lor de capital, ceea ce înseamnă că au tone de datorii şi pierderi masive continue", a precizat analistul John Thompson.

Tesla a apelat anterior la investitori, pentru mai mulţi bani, precum şi la plăţi anticipate pentru clienţii care doresc noile modele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
refuz,
tesla

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.