IBM construieşte o platformă blockchain, tehnologia din spatele bitcoin, pentru şapte bănci europene

Postat la 27 iunie 2017 71 afişări

IBM construieşte o platformă blockchain, tehnologia care stă la baza monedei virtuale bitcoin, pentru şapte bănci europene, inclusiv HSBC şi Deutsche Bank, care are scopul de a simplifica tranzacţiile financiare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, potrivit Reuters.

IBM construieşte o platformă blockchain, tehnologia din spatele bitcoin, pentru şapte bănci europene

Tranzacţiile financiare au fost identificate în urma unui sondaj ca unul dintre domeniile în care blockchain, tehnologia care stă la baza bitcoin, ar putea avea impact.

Tehnologia blockchain asigură păstrarea informaţiilor în format electronic şi un sistem care procesează tranzacţiile, care permite tuturor părţilor să urmărească documentaţia printr-o reţea sigură şi nu necesită verificare din partea unor terţi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.