Ianukovici: Am părăsit Ucraina din cauza unor ameninţări la adresa vieţii mele. Voi continua lupta pentru viitorul Ucrainei. Evenimentele din Crimeea, o "reacţie naturală" faţă de o uzurpare a puterii

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 28 februarie 2014 51 afişări

Viktor Ianukovici a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, că nu a fost "răsturnat" de la putere, ci a fost obligat să părăsească Ucraina din cauza unor ameninţări la adresa vieţii sale, el adăugând că situaţia din Crimeea este o "reacţie naturală" faţă de o uzurpare a puterii.

Viktor Ianukovici a declarat că nu a fost "răsturnat" de la putere şi a promis că va "continua lupta pentru viitorul Ucrainei", în prima sa apariţie publică de când a fost destituit de parlament, în urmă cu aproape o săptămână.

Ianukovici a declarat că a fost nevoit să părăsească Ucraina în urma unor ameninţări la adresa vieţii sale.

El a mai afirmat, într-o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina,  că puterea a fost preluată de către "tineri naţionalişti şi profascişti".

"Tot ceea ce se întâmplă în Crimeea este o reacţie absolut naturală la o lovitură de stat a unor bandiţi, la Kiev o mână de radicali a uzurpat puterea", a mai spus Ianukovici, îndemnând Crimeea să rămână în cadrul Ucrainei.

Ianukovici afirmă că se va întoarce în Ucraina când îi va fi asigurată securitatea

Viktor Ianukovici a declarat vineri că a discutat la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce a sosit în Rusia, dar că nu s-a întâlnit cu acesta.

"Mă voi întoarce în Ucraina (...) imediat ce voi primi (anumite) condiţii şi garanţii, în special din partea mediatorilor internaţionali, cu privire la securitatea mea", a spus Ianukovici într-o conferinţă de presă susţinută la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în apropiere de fontiera cu Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
IANUKOVICI,
UCRAINA
/actualitate/ianukovici-am-parasit-ucraina-din-cauza-unor-amenintari-la-adresa-vietii-mele-voi-continua-lupta-pentru-viitorul-ucrainei-evenimentele-din-crimeea-o-reactie-naturala-fata-de-o-uzurpare-a-puterii-12167360
12167360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.