Hunedoara: Cererea primarului din Orăştie, de anulare a carantinei, respinsă de instanţă

Autor: Cosmin Pirv Postat la 07 aprilie 2021 30 afişări

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca neîntemeiată cererea primarului oraşului Orăştie, Ovidiu Laurenţiu Bălan, privind anularea măsurii de carantinare a localităţii, a informat miercuri Prefectura Hunedoara.

Hunedoara: Cererea primarului din Orăştie, de anulare a carantinei, respinsă de instanţă

Primarul oraşului Orăştie a contestat în instanţă în 1 aprilie decizia de instituire a carantinei în localitate.

„Potrivit deciziei <Completului 2 Fond III> al Curţii de Apel Bucureşti s-a respins acţiunea ca fiind neîntemeiată. Sentinţa nu este definitivă”, a transmis Prefectura Hunedoara.

Reprezentanţii Prefecturii susţin că „instanţa de fond a stabilit că măsura carantinării municipiului Orăştie a fost luată în condiţiile legii”.

La data intrării în carantină, 28 martie, municipiul Orăştie înregistra o incidenţă de 6,27 cazuri/1000 locuitori, iar acum, după 10 zile de la aplicarea măsurilor, localitatea înregistrează o scădere importantă a incidenţei, aceasta fiind de 5,3/1000 locuitori.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, carantina rămâne în vigoare până în 11 aprilie 2021, la ora 8.00, când situaţia epidemiologică va fi analizată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
instanţă,
carantină,
orăştie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.