Huawei, concurenţă serioasă pentru Samsung. Compania chineză lansează propriul model de telefon pliabil, mai ieftin decât varianta lui coreeană

Autor: Laura Albu Postat la 23 octombrie 2019 72 afişări

Huawei Technologies a început să înregistreze comenzi, miercuri, în China, pentru smartphone-ul său pliabil şi foarte aşteptat, deoarece promovează comercializarea în ţara de baştină pentru a compensa vânzările slabe din străinătate pe fondul sancţiunilor comerciale ale SUA, transmite Reuters.

Lansarea smartphone-ului 5G Mate X a fost întârziată de două ori în acest an, întrucât Huawei, al doilea producător de smartphone-uri din lume, a fost nevoit să se ocupe de întreruperile tehnice de aprovizionare cauzate de plasarea pe listă neagră comercială impusă de SUA în mai.

Această mişcare a afectat vânzările de smartphone-uri ale Huawei în Europa. Cu toate acestea, compania a înregistrat venituri în creştere cu 27% în trimestrul al treilea datorită vânzărilor solide din China şi datorită livrărilor realizate înainte de interzicerea din mai.

Noul smartphone, un concurent pentru modelul Samsung Galaxy Fold, care a fost introdus pe piaţă luna trecută, va fi lansat oficial pe 15 noiembrie în China, la preţuri începând de la 16.999 de yuani (2.403 dolari), a spus un purtător de cuvânt al Huawei.

De asemenea, compania a anunţat că îşi menţine planul său global de lansare.

Washingtonul susţine că Huawei, de asemenea cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, reprezintă un risc pentru securitatea naţională, deoarece echipamentele sale ar putea fi folosite de Beijing pentru a spiona - fapt negat în mode repetat de compania din Shenzhen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HUAWEI,
TELEFON,
CHINA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.