Hotelierii de pe litoral, nemulţumiţi de ministrul Turismului: Nu are experienţă în turism

Postat la 09 mai 2018 188 afişări

Hotelierii de pe litoral sunt nemulţumiţi că ministrul Turismului, Bogdan Trif, intenţionează să schimbe legea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD) şi spun că nu exclud să îi ceară demisia, reproşându-i că nu are experienţă în turism.

Hotelierii de pe litoral, nemulţumiţi de ministrul Turismului: Nu are experienţă în turism

Preşedintele Federaţiei Patronale a Turismului din România (FPTR), Mohamed Murad, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, după mai multe întâlniri cu fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, se ajunsese la o înţelegere în ceea ce priveşte organizarea OMD, astfel încât reprezentanţii statului şi cei ai unităţilor private să deţină câte 50 de procente din Organizaţie. Hotelierii spun că noul ministru al Turismului, Bogdan Trif, intenţionează ca reprezentanţii statului să deţină 51 la sută.

„Am avut zeci de întâlniri cu fostul ministru al Turismului. Am ajuns la o formulă cât se poate de ok, încât în acestea să existe 50 cu 50. Adică noi avem drept 50 la sută ca vot, primăriile şi consiliile judeţene, 50 la sută. Fiecare ministru vine şi şterge şi anulează şi îl comentează pe fostul ministru. Înţeleg, dacă erau miniştri din două culori diferite. Dar din aceeaşi culoare, şi mă refer fără să fiu împotriva unui partid, nu este normal să plecăm de la zero, iar cu venirea fiecărui ministru şi să stăm ore întregi să explicăm de ce şi pentru ce. A venit domnul ministru şi a schimbat tot jocul şi vrea să schimbe acest lucru. Vrea să dea 51 la sută către autorităţile locale, nu către mediul privat. Noi plătim taxele, iar din nou ne trezim cu primarul să decidă asupra taxei plătite de noi”, a spus Mohamed Murad.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.