Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii 10 ani. Protestele au continuat chiar şi în ultimele ore ale lui 2019

Autor: Ana Obretin Postat la 01 ianuarie 2020 43 afişări

Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii 10 ani. Protestele au continuat chiar şi în ultimele ore ale lui 2019

Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii zece ani. Metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost zguduită anul acesta de numeroase proteste violente, iar manifestanţii au ocupat străzile inclusiv în ultimele ore ale lui 2019.

Mii de manifestanţi au blocat pentru scurt timp unul dintre marile bulevarde din Hong Kong, formând un lanţ uman şi cerând oamenilor să nu renunţe la lupta pentru democraţie în 2020. Cel puţin o persoană a fost arestată, potrivit channelnewsasia.com.

Aceeaşi sursă informează că tradiţionalul foc de artificii cu care Hong Kong marca intrarea în noul an a fost anulat de autorităţi, din motive de securitate. O "Simfonie a luminilor" a fost în schimb plănuită, cu proiecţii pe cele mai înalte clădiri ale oraşului, la intrarea în 2020.

De obicei, portul Victoria era luminat de focuri de artificii şi coregrafii cu fascicule de lumină gândite astfel încât profilul spectaculos al oraşului să fie pus în valoare.

Unele dintre cele mai ample proteste izbucnite în 2019 au fost organizate în Hong Kong. Acestea au fost declanşate în cursul verii ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Protestele din Hong Kong au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimile de manifestanţi. Rezultatele scrutinului districtual care a avut loc în Hong Kong în luna noiembrie au arătat susţinere pentru protestatari, victoria fiind de partea partidelor prodemocraţie. Manifestanţii au primit de asemenea şi susţinerea Statelor Unite, ceea ce a dus la tensionarea relaţiilor deja fragile între Washington şi Beijing.

Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2020. A urmat Noua Zeelandă şi Australia, printre altele.

Ultimele regiuni de pe Glob care vor spune "La mulţi ani, 2020!" vor fi insulele Howland şi Baker, la 25 de ore după Auckland.

Site-ul https://www.timeanddate.com/counters/multicountdown.html arată în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou pe toate continentele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hong kong,
revelion 2020,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.