Holcim l-a numit director general pe Horia Adrian

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 02 februarie 2018 186 afişări

Horia Adrian, executiv român cu peste 18 ani de experienţă de management în cadrul grupului LafargeHolcim, îl înlocuieşte de la 1 februarie pe Sofiane Benmaghnia în poziţia de country CEO Holcim România. Sofiane Benmaghnia, care a condus operaţiunile locale în ultimii doi ani, a ales să se dedice unor proiecte personale în afara grupului.

Holcim l-a numit director general pe Horia Adrian

Totodată, Horia Adrian preia responsabilităţi regionale, prin rolul de market head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova şi Azerbaidjan. Managerii locali ai operaţiunilor grupului din ţările menţionate vor raporta direct către acesta, iar noile poziţii preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz, care a fost numit în luna decembrie la conducerea operaţiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

„Sunt bucuros să revin în cadrul Holcim România, compania în care mi-am început cariera, şi în operaţiunile din Europa, o regiune cu un istoric pozitiv în ceea ce priveşte performanţa. În România, avem o bază industrială solidă, o echipă cu o înaltă calificare, capacităţi reale de cercetare şi dezvoltare, şi beneficiem de sinergiile create în grup. Sunt convins că aceste avantaje ne vor ajuta să facem performanţă în pieţele în care operăm”, declară Horia Adrian, CEO Holcim România şi market head Europa emergentă.

Horia Adrian (48 ani) este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universităţii Anjou şi al programelor de licenţă şi de masterat în Inginerie Mecanică ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane şi Agregate ale Holcim România. În intervalul 2004 – 2010 a activat ca sales, marketing & logistics director şi apoi ca CEO pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveţia a grupului Holcim.

Rezultatele obţinute şi modelul său de management l-au recomandat pentru următoarele funcţii de conducere în cadrul grupului, la conducerea Holcim Rusia, CEO pentru Europa de Est şi zona CSI, CEO LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziţia de head of business transformation pentru grupul LafargeHolcim. 

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcţii din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei şi pagina de Facebook.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge şi Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experienţă combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii îşi propune să intre într-o nouă eră de tehnologii şi inovaţii de vârf în industria materialelor de construcţii, pentru a face faţă provocărilor secolului 21.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
holcim,
numire,
director general,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.