HBO va fi disponibilă exclusiv pe internet în SUA, începând din 2015

Autor: Ana Obretin Postat la 16 octombrie 2014 70 afişări

HBO, una dintre cele mai importante televiziuni ale grupului de media Time Warner, va fi disponibilă exclusiv pe internet în Statele Unite ale Americii începând din 2015, o etapă care face parte din strategia companiei de a deveni un concurent puternic pentru Netflix şi de a-şi creşte veniturile.

Preşedintele-director general al Time Warner, Jeffrey Bewkes, a subliniat, miercuri, oportunităţile reprezentate de "cererea în puternică creştere pentru conţinuturile video de înaltă calitate".

Potrivit AFP, una dintre televiziunile de marcă în domeniu ale Time Warner este canalul cu plată HBO, celebru pentru serialele de succes "Clanul Soprano", "Totul despre sex" şi "Urzeala tronurilor".

"În 2015, vom lansa un serviciu HBO independent, prin internet, în SUA", a anunţat patronul postului, Richard Plepler, explicând că doreşte să "utilizeze toate mijloacele aflate la dispoziţia lor" pentru a seduce clienţi noi.

HBO deţine deja un serviciu care permite vizionarea online la cerere (Video on Demand, VOD), HBO Go, dar acesta este accesibil în prezent doar pentru abonaţii televiziunii, prin intermediul unei companii de cablu.

Noul produs, care va intra în concurenţă cu servicii de conţinuturi video difuzate în streaming, precum Netflix şi Amazon, vizează "10 milioane de locuinţe din SUA, care nu dispun decât de un acces la internet de mare viteză", dar nu şi de acces la televiziune prin cablu. Numărul acestora este în creştere, a spus Pleper, care vorbeşte despre o oportunitate care trebuie neapărat exploatată.

James McQuivey, un analist de la cabinetul Forrester, vorbeşte despre o evoluţie "inevitabilă din momentul în care oamenii au început să vizioneze conţinuturi în streaming".

"HBO are cu siguranţă conţinuturi pentru micul ecran cu mare priză la public şi atrage populaţie tânără, deschisă şi educată, mai susceptibilă să abandoneze abonamentele la televiziunea prin cablu în următorii cinci-zece ani", a spus acesta, estimând că decizia companiei de media va deschide calea şi altor grupuri din domeniu.

Time Warner şi-a îndreptat atenţia în ultimii ani spre conţinuturile audiovizuale (cele difuzate pe posturile sale de televiziune, printre care se numără HBO, şi cele produse de studiourile de cinema Warner Bros.), separându-se treptat de compania de internet AOL, de compania de cablu Time Warner Cable şi mai recent de publicaţiile din grupul Time Inc.

Oficialii Netflix Reed Hastings şi David Wells au spus, într-o scrisoare adresată acţionarilor, că nu sunt surprinşi de iniţiativa HBO.

"Spunem din 2011 că HBO va fi principalul nostru concurent pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte conţinuturile", au precizat aceştia, care au adăugat că această concurenţă este un lucru benefic, ce îi va ajuta să se dezvolte în continuare.

Recenta expansiune în Europa a companiei Netflix nu i-a permis să atragă numărul de utilizatori dorit în al treilea trimestru al anului, iar acest lucru va afecta profiturile din trimestru al patrulea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HBO,
ONLINE,
TIME WARNER
/actualitate/hbo-va-fi-disponibila-exclusiv-pe-internet-in-sua-incepand-din-2015-13400017
13400017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.