Haosul din pieţe îi determină pe chinezii de la Tencent Music să amâne listarea de 2 miliarde de dolari pe bursa americană

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 octombrie 2018 79 afişări

Haosul din pieţe îi determină pe chinezii de la Tencent Music să amâne listarea de 2 miliarde de dolari pe bursa americană

Tencent Music Entertainment şi-a amânat listarea pe bursa americană cel puţin până în luna noiembrie în contextul în care proprietarul celor mai populare aplicaţii de muzică din China preferă să aştepte ca pieţele globale să se stabilizeze, potrivit surselor citate de Reuters.

Tencent Music, divizia de muzică a gigantului Tencent Holdings, se aşteaptă să strângă cel puţin 2 miliarde de dolari în cadrul IPO-ului şi plănuia iniţial să lanseze procedura chiar săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, Wall Street-ul a suferit o „hemoragie” miercuri, înregistrând cea mai proastă zi din ultimele opt luni, cu indicele S&P 500 înregistrând scăderi de peste 3%. Indicele a continuat să înregistreze şi joi scăderi de 2%.

„Chiar vor lansa procedura în această fereastră de timp?”, întreba una dintre sursele implicate în tranzacţie pentru reporterii Reuters, adăugând că Tencent are destul cash în acest moment. „De ce să încerci şi să strici ceva acum?”.

„Ţinând cont de condiţiile din piaţă, nu ar fi o idee bună pentru companie să îşi păstreze planul de listare. Are mult mai mult sens să aştepţi până piaţa îşi revine puţin”, spune o altă persoană implicată în tranzacţie.

Cu un IPO de 2 miliarde de dolari, Tencent Music ar deveni una dintre cele mai mari listări ale unei companii chineze pe bursa americană anul acesta, în spatele IPO-ului de 2,4 miliarde de dolari lansat de compania de streaming iQiyi în luna martie.

Per total, companiile chineze au strâns circa 7,5 miliarde de dolari din pieţele americane de la începutul anului – cea mai mare valoare înregistrată în ultimii patru ani – potrivit datelor Refinitiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
piata,
ipo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.