Haos în spitalele pentru coronavirus, după decizia Curţii Constituţionale prin care bolnavii pot refuza internarea

Postat la 15 iulie 2020 228 afişări

Haos în spitalele pentru coronavirus, după decizia Curţii Constituţionale prin care bolnavii pot refuza internarea

Numărul bolnavilor de coronavirus creşte într-un ritm alarmant, în ultimele 24 de ore fiind raportate 641 de noi cazuri. Mulţi dintre bolnavii asimptomatici sau cu forme uşoare refuză internarea, alţii, tratamentul.

Aceştia profită de decizia CCR, care le permite să se trateze acasă. Cei care infectează alte persoane riscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Doctorul Virgil Musta a ajuns în pragul disperării. El spune că în curând cadrele medicale vor pierde controlul asupra epidemiei de coronavirus. Deşi zilnic în judeţul Timiş sunt cel puţin zece cazuri noi, la spital ajung maxim şapte. Iar dintre aceştia, unii vin doar să anunţe că sunt infectaţi după care fac cale întoarsă. Ceilalţi nici măcar nu se prezintă pentru a fi luaţi în evidenţă. Situaţia este scăpată de sub control şi în privinţa bolnavilor internaţi, care refuză tratamentul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bolnavi,
refuz,
internare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.