Hans Klemm s-a întâlnit cu preşedinţii Parlamentului. Problema imigranţilor, pe agendă

Autor: Ana Maria Lazăr Postat la 22 septembrie 2015 27 afişări

Noul ambasador al SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, discuţiile cu şefii Legislativului având loc la doar o zi de la prezentarea scrisorilor de acreditare la Bucureşti.

La finalul întrevederii cu diplomatul american, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că au discutat despre consolidarea parteneriatului strategic, despre rolul României în regiune, dar şi despre problema imigranţilor.

Cei doi oficiali au discutat despre ameninţările din partea sudică a Europei, Tăriceanu precizând că ambasadorul a pus o "întrebare foarte directă", dacă "autorităţile române apreciază ca o ameninţare consistentă problema fluxurilor de refugiaţi de imigranţi care preocupă întreaga lume, dar cu precădere UE".

"Am discutat toate aceste probleme cu convingerea că fiecare din ţările noastre putem aduce o contribuţie extrem de utilă pentru o lume mai bună, o lume democratică şi prosperă", a comentat Călin Popescu-Tăriceanu.

De asemenea, preşedintele Senatului a mai spus că, în cadrul discuţiilor, a subliniat că Bucureştiul percepe din ce în ce mai mult "politica agresivă a Rusiei", invocându-se necesitatea consolidării flancului estic al NATO.

"Am discutat, bineînţeles, despre ameninţările pe care Alianţa NATO le are. Am subliniat, din păcate aş spune pentru noi, modul în care noi percepem din ce în ce mai mult politica agresivă a Rusiei şi necesitatea ca poziţia noastră să fie aceeaşi pe care am arătat-o în ultima perioadă, mai exact, cred că în ceea ce priveşte ţări precum Moldova sau Ucraina, dreptul lor de a alege liber calea de dezvoltare politică sau socială sau economică nu poate fi acceptat că ar fi impusă de Rusia sau de altcineva, trebuie să le dăm această posibilitate de alegere liberă", a mai spus Tăriceanu.

Un alt subiect abordat a fost posibilitatea extinderii relaţiilor economice dintre România şi Statele Unite.

"Am discutat despre posibilităţile de extindere ale relaţiilor româno-americane în domeniul economic, având în vedere revenirea puternică a economiei americane şi, probabil, apetitul mai ridicat al investitorilor americani pentru investiţii în străinătate. În această perioadă economia Americii este una din cele mai performante, cu cele mai ridicate rate de creştere pentru o ţară de dimensiunea Statelor Unite. Şomajul a scăzut foarte mult şi, aşa cum spuneam, resursele companiilor şi dorinţa lor de a-şi extinde activităţile în alte zone geografice trebuie să fie luate în considerare şi i-am spus ambasadorului că contăm pe influenţa şi pe sprijinul pe care le poate da pentru a atrage investiţii suplimentare americane în România, în beneficiul ambelor ţări", a declarat Tăriceanu după o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

În cadrul discuţiilor, potrivit lui Tăriceanu, ambasadorul american a amintit de cei militari români răniţi în Afganistan şi a mulţumit "în numele poporului american pentru sacrificiile pe care noi le-am făcut în teatrele de operaţiuni, pentru efoturile pe care le-am arătat în decursul timpului în Irak, în Afganitan".

Ambasadorul SUA nu a făcut declaraţii de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SENAT,
HANS KLEMM
/actualitate/hans-klemm-s-a-intalnit-cu-presedintii-parlamentului-problema-imigrantilor-pe-agenda-14736253
14736253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.