Hackeri cu legături cu China au furat date de securitate secrete din SUA, inclusiv planuri privind o rachetă supersonică

Autor: Mircea Olteanu Postat la 09 iunie 2018 149 afişări

FBI a iniţiat o anchetă după ce hackeri cu legături cu autorităţile guvernamentale chineze au furat date de securitate secrete, inclusiv planuri privind o rachetă supersonică, de la un contractant al Forţelor navale al SUA, relatează presa americană, potrivit site-ului postului BBC.

Atacurile cibernetice au avut loc în lunile ianuarie şi februarie, informează CBS News.

Oficiali americani au declarat pentru cotidianul Washington Post că printre datele furate sunt şi planuri privind dezvoltarea unei rachete supersonice.

Hackerii au vizat un contractor al unei organizaţii militare americane, Centrul Naval pentru Război Submarin, care se ocupă cu cercetarea şi dezvoltarea de submarine şi arme subacvatice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SPIONAJ,
ARMAMENT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.