Hacker român ce a atacat serverele armatei SUA, NASA şi Pentagonului, ridicat de DIICOT

Postat la 31 ianuarie 2012 594 afişări

Un hacker, cunoscut ca TinKode, a fost ridicat, marţi, de anchetatorii români, pentru spargerea serverelor Armatei SUA, NASA şi Pentagonului, autorităţile judiciare americane fiind implicate în investigarea acestui caz, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Hackerul TinKode are 20 de ani, el urmând a fi audiat, marţi, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul teritorial Timişoara. Tânărul e suspectat că atacat serverele Armatei Statelor Unite, ale NASA (National Aeronautics and Space Administration) şi Pentagonului (sediul central al Departamentului Armatei), spun sursele citate. "Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală efectuează cercetări faţă de o persoană în vârstă de 20 de ani, din municipiul Timişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate şi în scopul obţinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi perturbarea gravă a funcţionării unui sistem informatic", precizează DIICOT, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hacker,
internet,
diicot,
servere
/actualitate/hacker-roman-ce-a-atacat-serverele-armatei-sua-nasa-si-pentagonului-ridicat-de-diicot-9192521
9192521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.