Guvernul vrea modificarea legislaţiei pentru a stimula donarea de sânge şi de plasmă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 noiembrie 2020 43 afişări

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a demarat campania „Anul acesta sărbătoreşte Unirea altfel: Donează sânge, ajută un român!” şi a anunţat legislaţia va fi analizată amănunţit, astfel încât să fie identificate toate posibilităţile pentru stimularea donării de sânge şi de plasmă.

Guvernul vrea modificarea legislaţiei pentru a stimula donarea de sânge şi de plasmă

„Din păcate, din cauza pandemiei COVID-19, numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult, iar doctorii din centrele de transfuzie se luptă în fiecare zi ca să poată să salveze vieţi. Oamenii trebuie să conştientizeze că donarea de sânge, la fel ca donarea de plasmă pentru bolnavii de COVID-19, salvează vieţi. Medicii salvează vieţi şi au nevoie de implicarea tuturor românilor. Dragi români, donaţi sânge! Salvaţi vieţi! Ziua Naţională a tuturor românilor este în fiecare zi! Este nevoie ca, în fiecare zi, să fim alături de cei aflaţi în suferinţă”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, cu ocazia demarării campaniei „Anul acesta sărbătoreşte Unirea altfel: Donează sânge, ajută un român!”.

Campania de încurajare a donării de sânge a fost lansată în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti

„În urma discuţiilor cu medicii am aflat că numărul donatorilor de sânge a scăzut mult de la începutul pandemiei COVID-19. Este normal ca oamenilor să le fie teamă să nu contacteze virusul, însă, în acelaşi timp, trebuie să fim cu toţii conştienţi că numai împreună, ajutându-ne unii pe alţii, putem să depăşim cu bine această perioadă foarte dificilă. Donarea de sânge şi de plasmă necesară în tratamentul bolnavilor de COVID-19 se face cu respectarea tuturor normelor de protecţie. Medicii sunt permanent alături de oamenii care vor să ajute la salvarea vieţilor semenilor lor”, a mai spus Antonel Tănase.

Tănase a menţionat că partea de legislaţie va fi analizată amănunţit, astfel încât să fie identificate toate posibilităţile pentru stimularea donării de sânge şi de plasmă pentru bolnavii de COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
donare,
sânge

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.