Guvernul Tudose se destramă: Încă un ministru îşi dă demisia

Postat la 15 august 2017 607 afişări

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, marţi, că a întrebat ANI despre o eventuală incompatibilitate între calitatea de secretar al Senatului şi cea de ministru, în perioada vacanţei parlamentare, iar ANI l-a informat că nu există. ”În septembrie îmi sepun demisia”, a adăugat ministrul.

Guvernul Tudose se destramă: Încă un ministru îşi dă demisia

Întrebat, la Constanţa, cum i-a permis ANI să fie membru în Biroul Permanent, Adrian Ţuţuianu a răspuns: ”Eu cred că nu trebuie să-mi permită cineva, ci legea îmi permite. Eu am fot mai prudent decât credeţi dvs., am întrebat înainte dacă există o situaţie de incompatibilite, pentru că am avut în vedere această perioadă de vară de două luni de zile, cât Parlamentul nu este în sesiune”.

Ţuţuianu a adăugat că soluţia este valabilă până în 1 septembrie, dată la care îşi va depune demisia din funcţia de secretar al Senatului.

Întrebat, de asemenea, dacă răspunsul ANI a fost că nu există incompatibilitate, Adrian Ţuţuianu a răspuns: ”Foarte clar”.

Recent, liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, a precizat că formaţiunea sa îl va sesiza pe premier pentru a constata starea de incompatibilitate în care s-ar afla ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, care este, în acelaşi timp, şi secretar al Senatului, acesta participând la BP.

Vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că senatorul Adrian Ţuţuianu este incompatibil, în condiţiile în care acesta este şi ministru şi membru în Biroul permanent al Senatului, iar senatorul USR Florina Presadă a declarat, pentru MEDIAFAX, că va sesiza ANI în legătură cu starea de incompatibilitate în care se află ministrul Adrian Ţuţuianu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.