Guvernul Scoţiei ar putea organiza în 2018 referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie

Postat la 23 februarie 2017 101 afişări

Guvernul Scoţiei analizează cu seriozitate o propunere de organizare, în anul 2018, a unui nou referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie, afirmă un consilier guvernamental scoţian.

Guvernul Scoţiei ar putea organiza în 2018 referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie

"Cred că Guvernul Scoţiei se gândeşte foarte, foarte serios să organizeze un referendum pe tema independenţei anul viitor", a declarat joi Charles Grant, membru al Consiliului pentru Europa al Guvernului de la Edinburgh.

"Există sentimentul că există suficientă emoţie şi impuls astfel încât, pentru depăşirea regreselor economice, a unui Brexit dur..., să fie o probabilitate mai mare pentru desprinderea" de Marea Britanie, a subliniat Charles Grant.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.