Guvernul ridică restricţia de construcţie pe litoral pentru lucrări finanţate din fonduri UE

Postat la 06 mai 2014 60 afişări

Restricţia privind derularea unor lucrări de construcţie pe litoral, valabilă în prezent în intervalul 15 mai-15 septembrie, va fi ridicată pentru investiţii finanţate din fonduri europene, constructorii fiind obligaţi să respecte condiţiile de protecţie a turiştilor, a declarat premierul Ponta.

Guvernul ridică restricţia de construcţie pe litoral pentru lucrări finanţate din fonduri UE

 Ordonanţa, care modifică Legea 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre, va fi aprobată în şedinţă de marţi a Guvernului.

"O ordonaţă prin care permitem continuare lucrărilor din fonduri europene, în special în zona de litoral, acolo unde era o lege de acum câţiva ani prin care, între 15 mai şi 15 septembrie, nu se lucra, după care venea iarna şi iar nu se lucra. Avem programe cu fonduri europene unde, dacă nu lucrăm, pierdem banii şi rămânem cu şantierul, nu doar în Mamaia, ci şi în Eforie şi în alte zone", a spus Ponta la începutul şedinţei Executivului.

El a arătat că este un lucru extrem de important ca lucrările aflate în execuţie să fie continuate şi finalizate, dar "în condiţii de protecţie a turiştilor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-ridica-restrictia-de-constructie-pe-litoral-pentru-lucrari-finantate-din-fonduri-ue-12594524
12594524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.