Guvernul pregăteşte o nouă taxă auto care, atenţie, va fi plătită de toţi proprietarii!

Postat la 16 decembrie 2017 936 afişări

Guvernul României pregăteşte o nouă taxă pentru posesorii de maşini care poluează mult. Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto, urmând să fie calculată în funcţie de gradul de poluare al maşinii.

Guvernul pregăteşte o nouă taxă auto care, atenţie, va fi plătită de toţi proprietarii!

Prin această taxă autorităţile vor să descurajeze importurile de autoturisme la mâna a doua cu impozite ce ar ajunge la 200 de euro, informează digi24.ro.

Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Serviceu-rilor Independente: „Autovehiculele foarte poluante, cum sunt cele non euro sau euro 1 vor plăti anual un impozit de 200 de euro, iar cele cu clasa de poluare euro 5 sau euro 6, 50 de euro”.

Guvernul, autorităţile locale şi companiile de consultanţă au pregătit în ultimele luni terenul pentru noua taxă. Măsura îşi propune să descurajeze importul de maşini second hand poluante. Dacă anul trecut vechimea medie a maşinilor importate depăşea cu puţin 8 ani, anul acesta depăşeşste 12 ani, potrivit autorităţilor.

Potrivit RAR, peste 600.000 de maşini second hand au intrat anul acesta în România, dublu faţă de anul trecut. 52% dintre acestea sunt mai vechi de 11 ani. Astfel, după eliminarea timbrului de mediu autorităţile vor să anuleze efectele şi să crească încasările la buget.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.