Guvernul italian oferă 500 de euro fiecărui tânăr care împlineşte 18 ani. Banii trebuie cheltuiţi pe cărţi sau bilete la teatru

Postat la 25 august 2016 231 afişări

Guvernul italian oferă 500 de euro fiecărui tânăr care împlineşte 18 ani. Banii trebuie cheltuiţi pe cărţi sau bilete la teatru

Din 15 septembrie fiecare tânăr care va îndeplini 18 ani va primi un voucher în valoare de 500 de euro care poate fi cheltuit pe cărţi, bilete de concert, bilete la teatru, film sau muzee. În jur de 575.000 de tineri vor beneficia de acest "bonus de cultură" şi va costa guvernul italian 290 de milioane de euro, informeaza The Independent.

"Iniţiativa le aduce aminte tinerilor cât de important este consumul de cultură şi cât de importantă este cultura pentru fiecare persoană şi societate", a declarat Tommaso Nannicini, secretar de stat.

Cei care au îndeplinit 18 ani vor putea beneficia de voucher prin intermediul unei aplicaţii şi poate fi folosită atât la magazine online cât şi la cele tradiţionale.

Guvernul italian vrea să implementeze o iniţiativă asemănătoare în 2017, oferindu-le profesorilor 500 de euro pentru a cheltui pentru dezvoltarea profesională a acestora. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.