Guvernul introduce o valoare minimă pentru bursele şcolare: 100 de lei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 decembrie 2020 34 afişări

Executivul introduce un cuantum minim al burselor şcolarilor, autorităţile publice locale putând suplimenta aceste burse, potrivit unei hotărâri de Guvern introdusă de ordinea de zi a şedinţei de vineri.

Guvernul introduce o valoare minimă pentru bursele şcolare: 100 de lei

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a cerut introducerea pe ordinea de zi a unei hotărâri peivind aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar care se acordă în anul şcolar 2020-2021.

„Care este cuantumul minim? Că aţi văzut că în localităţi fiecare... cum consideră primarul”, s-a interesat Ludovic Orban.

„Pentru prima dată stabilim un cuantum minim de 100 de lei, autorităţile publice putând să suplimenteze pentru acordarea burselor acest cuantum”, a răspuns Monica Anisie

Premierul a apreciat această măsură ca fiind una „aşteptată”.

„Am şi avut discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor de elevi şi si ei au susţinut adoptarea acestei hotărâri, să nu existe toate discriminările care există de la localitate la localitate”, spune Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
valoare,
bursă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.