Guvernul intră în concurenţă cu băncile: va deschide Contul Junior. Bani de la stat pentru copii

Postat la 23 octombrie 2018 594 afişări

Guvernul vrea să deschidă automat la Trezorerie conturi de economii pentru toţi copiii şi tinerii sub 18 ani, iar dacă părinţii depun minim 1200 lei pe an statul va completa cu o primă anuală de încă 600 lei, la care se adaugă o dobândă de 3%, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă trimis la avizare la Consiliul Economic şi Social.

Guvernul intră în concurenţă cu băncile: va deschide Contul Junior. Bani de la stat pentru copii

Denumită ”gRowth – Contul individual de economii Junior”, noua formă de economisire pe termen lung ar trebui să fie lansată  în decembrie 2018.

Prima de la stat ar urma să intre în cont începând cu 2019. În cazul în care la finele anului sumele depuse de părinţi în cont sunt mai mici de 1200 lei, copilul nu primeşte prima de la stat, dar pentru soldul contului se acordă dobânda.Dobânda se calculează şi se plăteşte la scadenţa depozitului, atunci când titularul contului împlineşte 18 ani

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cont,
economii,
trezorerie,
copil,
primire,
cautare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.