Guvernul discută astăzi amânarea aplicării legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice

Autor: Alice Draghici Postat la 23 decembrie 2015 91 afişări

Guvernul ar putea amâna printr-o OUG, astăzi, termenul de intrare în vigoare a legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice şi, de asemenea, ar putea suplimenta bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru premierea handbalistelor care au obţinut locul al III-lea în Danemarca.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, pe lista cu acte normative care ar putea intra în discuţie, miercuri, în şedinţa de Guvern, figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.

O altă OUG care ar putea fi aprobată de Guvern se referă la prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr.2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă.

La capitolul proiecte de hotărâre, pe agenda Cabinetului Cioloş se află un proiect privind suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015, pentru premierea sportivelor şi a colectivului tehnic, care au obţinut locul III la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, Senioare, desfăşurat în Danemarca.

Un alt proiect de hotărâre se referă la modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Pe lista cu acte normative se găseşte un proiect privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preşcolar şi stabilirea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preşcolar.

La capitolul bugete de venituri şi cheltuieli, Guvernul ar putea discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2015 al Societăţii Naţionale ''Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa''-S.A aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor; proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe; proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare al Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului pe anul 2015.

De asemenea, Guvernul ar putea adopta un memorandum cu tema: Aprobarea Planului de transpunere a directivelor Uniunii Europene pentru anul 2016 şi un alt memorandum privind aprobarea procedurii pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SEDINTA GUVERN,
ACTE NORMATIVE,
/actualitate/guvernul-discuta-astazi-amanarea-aplicarii-legii-privind-procedura-insolventei-persoanelor-fizice-14928954
14928954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.