Guvernul amână transferul programelor de sănătate, pentru a evita şi efecte "mediatice şi politice"

Postat la 23 iulie 2014 30 afişări

Guvernul a amânat data până la care finanţarea programelor de sănătate este transferată în responsabilitatea CNAS, termen care expiră în august, argumentul fiind că, altfel, ar apărea disfuncţionalităţi majore în accesul bolnavilor la servicii medicale, cu consecinţe inclusiv "mediatice şi politice"

Guvernul amână transferul programelor de sănătate, pentru a evita şi efecte "mediatice şi politice"

 Termenul a fost amânat prin ordonanţă aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

În proiectul redactat de către Ministerul Sănătăţii a fost propus ca acest termen, care expiră la 1 august, să fie amânat până la 1 ianuarie 2015, deoarece procesul descentralizării serviciilor de sănătate nu a fost finalizat.

În prezent, activităţile din programele naţionale de sănătate sunt finanţate din bugetul Ministerului Sănătăţii, atât din bugetul de stat, cât şi din veniturile proprii, pentru programele naţionale de sănătate publică, respectiv din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru programele naţionale de sănătate curative.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-amana-transferul-programelor-de-sanatate-pentru-a-evita-si-efecte-mediatice-si-politice-12964743
12964743
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.