Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat „Scale UP” pentru IMM-uri. 200 de întreprinderi vor primi bani de la stat

Postat la 12 decembrie 2016 202 afişări

Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat „Scale UP” pentru IMM-uri. 200 de întreprinderi vor primi bani de la stat

Aproximativ 200 de întreprinderi mici şi mijlocii vor beneficia de noua schemă de ajutor de stat aprobată joi de Guvern. Bugetul de 200 de milioane de euro este disponibil în perioada 2017-2020.

Guvernul a aprobat joi o hotărâre pentru instituirea schemei de ajutor de stat „Scale UP” având ca obiectiv stimularea investiţiilor întreprinderilor mici şi mijlocii, în valoare totală maximă de 900 de milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 200 de milioane de euro, pentru perioada 2017-2020, scrie Ziarul Financiar.

Nivelul maxim al ajutorului de stat acordat unui beneficiar în cadrul acestei scheme nu poate depăşi cinci milioane de lei.

Astfel, numărul estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 200.

Din bugetul maxim de 900 de milioane de lei, suma de 270 de milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 60 de milioane de euro, va fi alocată în mod egal şi distinct celor trei zone-pilot pentru dezvoltarea unor programe integrate din fonduri europene şi bugetul naţional în vederea îmbunătăţirii situaţiei socio-economice a locuitorilor, prevăzute în memorandumul cu tema ”Dezvoltarea unor programe integrate din fonduri europene şi bugetul naţional pentru îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice a locuitorilor din zonele-pilot de intervenţie Valea Jiului, zona Roşia Montană – Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova”, aprobat de Guvernul României în data de 28 septembrie 2016.

Finanţarea schemei de ajutor de stat se asigură din bugetul aprobat anual al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutor de stat,
aprobare,
guvern,
bani,
imm,
imm-uri,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.