Guvernul a aprobat Acordul de parteneriat 2014-2020 şi îl trimite oficial Comisiei Europene

Postat la 26 martie 2014 34 afişări

Guvernul a aprobat, miercuri, Acordul de parteneriat 2014-2020, care stabileşte modul de utilizare a fondurilor europene, şi îl va transmite în mod formal Comisiei Europene la finalul lunii martie, a anunţat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Guvernul a aprobat Acordul de parteneriat 2014-2020 şi îl trimite oficial Comisiei Europene

 El a precizat că este vorba de "prima versiune oficială" a Acordului şi şi-a exprimat speranţa că documentul va fi semnat în maximum trei luni, perioadă în care oficialii de la Bruxelles pot transmite observaţiile necesare.

Acordul stabileşte mai multe priorităţi de finanţare, respectiv competitivitatea, oamenii şi societatea, infrastructura, resursele, administraţia şi guvernarea.

Alocările propuse sunt: de 9,5 miliarde euro pentru Programul Operaţional privind Infrastructura Mare, 6,6 miliarde euro pentru Programul Operaţional Regional, 4,2 miliarde euro pentru Programul Operaţional Capital Uman, 553 milioane euro pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă, 1,2 miliarde euro pentru Programul Operaţional Competitivitate, 265 milioane euro pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, 452 milioane euro pentru programe de cooperare transfrontalieră, 8 miliarde euro pentru Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-aprobat-acordul-de-parteneriat-2014-2020-si-il-trimite-oficial-comisiei-europene-12338500
12338500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.