Guvernul a adoptat, vineri, hotărârea care prevede majorarea salariului minim - surse

Postat la 07 decembrie 2018 143 afişări

Executivul a adoptat, în şedinţa de vineri, proiectul de hotărâre care prevede majorarea salariului minim brut, începând cu 1 ianuarie, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajaţii cu studii superioare şi un an vechime în domeniu, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Guvernul a adoptat, vineri, hotărârea care prevede majorarea salariului minim - surse

„Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin (1) din Legea nr 53/2003-Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.080 de lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167.333 ore pe lună, reprezentând 12.43 de lei/oră”, prevede articolul 1 din proiectul de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată adoptat vineri de Guvern.

De asemenea, cetăţenii cu studii superioare şi un an vechime în domeniu vor beneficia de un salariu minim brut de 2.350 lei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.