Guvernatorul Băncii Austriei: Sunt îngrijorat de situaţia economică din zona euro

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 29 august 2014 28 afişări

Guvernatorul băncii centrale a Austriei, Ewald Nowotny, este îngrijorat de situaţia din zona euro, el arătând că evoluţia economică va fi sub estimările anterioare.

Nowotny, membru în Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a menţionat că împărtăşeşte îngrijorările preşedintelui BCE, Mario Draghi, în legătură cu situaţia economiei din zona euro, relatează MarketWatch.

"Ne-am aşteptat la o revenire a economiei din zona euro", a afirmat şeful băncii centrale din Austria.

Nowotny a precizat că, deşi creşterea economică din zona euro din acest an va fi mai mare decât cea înregistrată în 2013, rezultatele vor fi sub estimările anterioare.

În acelaşi timp, el consideră că lansarea de către BCE a operaţiunii de refinanţare pe termen lung la mijlocul lunii septembrie va determina băncile să ia credite pe care să le transfere apoi în economia reală.

"Băncile care nu profită de această măsură fac o mare greşeală", a mai spus şeful băncii centrale a Austriei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
ECONOMIE,
/actualitate/guvernatorul-bancii-austriei-sunt-ingrijorat-de-situatia-economica-din-zona-euro-13167031
13167031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.