Grupul Teraplast devine acţionar majoritar al Politub, cu 99,99% din capital

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 04 august 2017 259 afişări

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţă construcţiilor şi instalaţiilor, împreună cu subsidiară Terasteel, au semnat pe 3 august, un contract de vânzare-cumpărare de acţiuni cu New Socotub S.A., Franţa, pentru achiziţia pachetului reprezentând 50% din capitalul social al subsidiarei Politub S.A. În urmă acestei tranzacţii, Teraplast va avea o participaţie de 99,99% din capitalul social al Politub, iar Terasteel o participaţie de 00,01%.

Grupul Teraplast devine acţionar majoritar al Politub, cu 99,99% din capital

Mirela Pop, director general al Teraplast spune: „Unul dintre principalele motive care au stat la baza acestei decizii a fost dorinţa grupului de a avea un mai mare control asupra companiei, respectiv de a implementa deciziile de management mai rapid şi eficient, pentru a fi ȋn acord cu cerinţele actuale ale pieţei. De asemenea, un alt factor important avut în vedere este dezvoltarea acestui segment de produse.”

Reprezentanţii Teraplast mai spun că această achiziţie era prevăzută în planul de investiţii a grupului, Politub S.A. fiind un jucător important pe piaţă ţevilor de apă şi gaz. În 2016, societatea a realizat o cifra de afaceri de 49 milioane lei şi un profit net de 1,75 milioane lei.

Fabrică Politub deţine în proprietate 32.800 mp, din care 4.700 de mp fiind hale de producţie. Compania deţine şase linii de fabricaţie de ţeavă de polietilenă, dintre care: cinci de ţeavă lisa apă, gaz şi comunicaţii – Krauss Maffei şi Battenfeld-Cincinnati – cu capacitatea de a produce ţevi cu diametre cuprinse între 20mm şi 670mm şi una de producţie ţeavă corugata – Drossbach – cu capacitatea de a produce ţevi cu diametre cuprinse între 90 şi 160mm. De asemenea, compania a implementat sistemele informatice SAP şi Qlik şi deţine certificările ISO 9001 şi ISO 14001. Politub deţine un laborator acredidat de probe, dotat după prevederile celor mai exigenţe norme europene în materie.

Produsele fabricate sunt complementare cu celelalte linii de business ale Teraplast, împreună oferind soluţii pentru proiecte complexe de logistică, mediu şi utilităţi.

Grupul Teraplast rulează o cifra de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al grupului este structurat pe şapte linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă şi Ţiglă metalică, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mama Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţă de canalizări interioare. Subsidiară TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţă de panouri sandwich şi liderul pieţei de structuri metalice zincate. În acelaşi timp, compania Depaco SRL, deţinută în proporţie de 60% de Teraplast, este al doilea producător de ţiglă metalică de pe piaţă din România.

Achiziţia pachetului de acţiuni este condiţionată de obţinerea avizului favorabil de preluare din partea Consiliului Concurenţei.

Anterior semnării contractului de achiziţie acţiuni, Teraplast deţinea 50% din acţiunile Politub. Principalele activităţi ale Politub includ producţia de ţevi din polietilenă medie şi înalta densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii.

Compania Politub produce tuburi şi ţevi PE, de medie şi înalta densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de ţevi PE şi tuburi din polietilenă cu pereţi structuraţi (ţevi corugate).

Fabrică de ţevi polietilenă (Politub) are o capacitate anuală de producţie de peste 10.000 tone şi este localizată în Parcul Industrial Teraplast Bistriţa.

Cu o tradiţie de 120 de ani, grupul Teraplast este în prezent cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţă construcţiilor şi instalaţiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate şi Tâmplărie termoizolantă.

Facilităţile de producţie ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafaţă de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistriţa. În perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.

Începând din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din grup - Teraplast este listată la Bursă de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.