Grupul german Allianz anunţă un profit de 9,1 miliarde euro în primele nouă luni din 2019, în creştere cu 4,2%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 noiembrie 2019 71 afişări

Grupul german Allianz anunţă un profit de 9,1 miliarde euro în primele nouă luni din 2019, în creştere cu 4,2%

Grupul german Allianz a înregistrat un profit operaţional de 9,1 miliarde euro în primele nouă luni din 2019, în creştere cu 4,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al grupului.

În ceea ce priveşte aşteptările de profitabilitate pentru 2019, Allianz transmite că „este prognozat in jumatatea superioara a obiectivului de 11,5 miliarde de euro”.

„Allianz a obtinut din nou rezultate foarte solide intr-un mediu plin de provocari. Suntem mandri ca foarte multi clienti au incredere in produsele si in brandul nostru. Suntem in grafic pentru a atinge jumatatea superioara a tintei de profitabilitate operationala, in pofida unor provocari externe tot mai  accentuate.”, spune Oliver Bäte, CEO al Grupului Allianz.                                                                            

Veniturile totale ale grupului în primele nouă luni s-au ridicat la 106,9 miliarde euro, în creştere cu 7,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 Pentru al treilea trimestru din 2019 grupul a obţinut un profit operaţional de 2,9 miliarde euro, comparabil cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile pentru T3 2019 au crescut cu 8,1% la 33,4 miliarde euro.

Allianz, cel mai mare grup de asigurări din Europa, a încheiat o tranzacţie de 800 milioane euro cu banca americană de investiţii Goldman Sachs, prin care nemţii preiau o participaţie de 4% în asiguratorul chinez Taikang Life Insurance, potrivit FT. Tranzacţia a fost făcută publică săptămâna aceasta de Taikang, companie fondată în 1996, cu 4.000 de sucursale şi peste 800.000 de angajaţi şi agenţi.

Grupul nemţesc a urmărit în 2019 piaţa de fuziuni şi achiziţii din întreaga lume. Printre acordurile şi achiziţiile încheiate se mai numără o tranzacţie de 667 milioane euro prin care preia operaţiunile asiguratorului brazilian SulAmerica, precum şi încă o tranzacţie de circa 900 miliarde euro prin care preia operaţiunile a două companii de asigurări din Marea Britanie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
allianz,
grup,
miliarde,
crestere,
anunt,
profit,
perioada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.