Grindeanu spune că nivelul scăzut al încasărilor nu afectează măsurile din programul de guvernare

Postat la 03 martie 2017 94 afişări

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că nivelul scăzut al încasărilor de la începutul anului nu va afecta măsurile din programul de guvernare, precizând că a cerut şefului ANAF un proiect cu priorităţile care să ducă la creşterea gradului de colectare.

Grindeanu spune că nivelul scăzut al încasărilor nu afectează măsurile din programul de guvernare

”Pe mine m-au interesat, în primul rând, care sunt măsurile pe care Ministerul Finanţelor şi ANAF le iau pentru reforma structurală pe care mi-o doresc în cadrul ANAF, astfel încât gradul de colectare să fie acela pe care noi ni l-am propus pentru 2017. Nu am de ce să fiu pesimist, nici eu, nici colegii mei. Sunt anumite lucruri care au venit urmare a măsurilor de anul trecut, care s-au răsfrânt într-o anumită măsură pe ianuarie, căci în februarie lucrurile au început să vină în normal - încasări mai mari decât anul trecut. Dar problema de fond e cea legată de reforma, de priorităţile ANAF în perioada următoare”, a declarat Sorin Grindeanu.

El s-a întâlnit, vineri dimineaţa, la Palatul Victoria, cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, şi cu preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae-Stan.

”În cursul săptămânii viitoare, până marţi, o să-mi transmită modul în care, pe termen scurt, văd priorităţile. Lucrurile au scăzut drastic ca şi încasări, ca şi plăţi de impozite în două domenii sensibile, mai ales pe sfârşitul anului şi s-au răsfrânt şi pe începutul anul 2017, respectiv tutun şi prelucrarea lemnului. Sunt lucruri care vor fi detaliate. Pe mine mă interesează ca tot ceea ce înseamnă ANAF, în întreg, să-mi fie prezentat proiectul de prioritizare”, a adăugat premierul.

Totodată, Sorin Grindeanu a mai spus că nivelul scăzut al încasărilor nu afectează măsurile din programul de guvernare.

”În niciun caz nu ne abatem de la ceea ce ne-am propus şi nici nu ne afectează”, a apreciat premierul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.