Grevă masivă în Franţa împotriva planului guvernamental prin care ar fi concediaţi peste 100.000 de oameni. Sute de zboruri au fost anulate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 mai 2018 135 afişări

Grevă masivă în Franţa împotriva planului guvernamental prin care ar fi concediaţi peste 100.000 de oameni. Sute de zboruri au fost anulate

Mai mulţi francezi angajaţi în sectorul public au intrat în grevă astăzi ca parte a planului guvernamental care vizează 120.000 de concedieri până în 2022, potrivit Business Insider.

Într-un apel comun, nouă sindicate cer guvernului salarii mai mari şi denunţă utilizarea contractelor pe termen scurt în cadrul serviciilor publice.

Este a treia grevă naţională a muncitorilor din sectorul public de când preşedintele Emmanuel Macron a preluat conducerea statului în luna mai a anului trecut.

În campania electorală pentru prezidenţiale Macron a promis că va reduce cheltuielile publice şi că va revoluţiona Codul Muncii.

Sute de zboruri au fost anulate în Franţa încât controlorii de traffic aerian s-au alăturat grevei.

Guvernul este în discuţii cu sindicatele cu privire la planul guvernamental şi a spus că intenţionează să introducă noua legislaţie cu privire la piaţa muncii anul viitor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greva,
plan,
anulare,
franta,
zboruri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.