Greşeala pe care o fac toţi şoferii când îi depăşeşte o motocicletă în viteză

Postat la 12 august 2017 615 afişări

Pentru mulţi dintre şoferi trecerea în viteză a unei motociclete venite din spate este o surpriză care le creează o secundă de derută. Acesta este momentul când unii participanţi la trafic fac o greşeală care se poate dovedi fatală, spun specialiştii în siguranţă rutieră.

Greşeala pe care o fac toţi şoferii când îi depăşeşte o motocicletă în viteză

Greşeala pe care o fac cei mai mulţi dintre şoferi când sunt depăşiţi în viteză de o motocicletă este aceea că nu iau în calcul că sunt şanse bune să vină o a doua motocicletă sau chiar mai multe imediat după.

Specialiştii le recomandă să privească imediat în oglinzile retrovizoare şi să nu facă mişcări bruşte de direcţie. De regulă, motocicliştii circulă în grupuri de minim două sau trei autovehicole.

Şoferii sunt sfătuiţi să se asigure temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda, să nu întoarcă pe linia continuă, să păstreze banda în viraje, să se asigure înainte de a deschide portiera – lucru valabil şi pentru pasageri.

Cele mai multe accidente de motocicletă se produc din cauza şoferilor care nu se asigură suficient la virajul la stânga sau când schimbă banda.

Poliţia recomandă motocicliştilor:

– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!

– Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei apreciază greşit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie!

Cititi mai multe pe www.realitatea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.