Grecii de la Piraeus au vândut subsidiara din România către fondul de investiţii J.C Flowers după mai bine de un an de discuţii

Postat la 22 decembrie 2017 98 afişări

Fondul de investiţii J.C Flowers a preluat subsidiara locală a Piraeus Bank de la banca grecească cu acelaşi nume şi îşi face astfel oficial intrarea în sistemul bancar românesc după o îndelungată perioadă de negocieri. Între cele două părţi s-au purtat discuţii şi anul trecut, însă dealul a picat din cauza neînţelegerilor pe preţ.

Grecii de la Piraeus au vândut subsidiara din România către fondul de investiţii J.C Flowers după mai bine de un an de discuţii

Fondul a reluat negocierile, însă, şi a câştigat acum procesul de preluare în care s-a luptat cu grupul ungar OTP Bank. J.C Flowers a mai încercat să intre pe piaţa locală şi prin preluarea băncii Carpatica, însă şi acolo dealul a picat. Fondul voia să cumpere şi Piraeus şi Carpatica şi să creeze un grup mai mare care să îi permită să fie mai vizibil pe piaţa bancară românească.

Venirea lui J.C Flowers, primul nume străin care intră în sistemul financiar local, după mulţi ani, arată că există interes pentru sistemul bancar local, cu un teren de joacă pentru 36 de bănci. Piraeus este un jucător de talie medie, anul trecut ocupând locul 13 în piaţă cu o cotă de 1,67%.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.