“Grădina Parisului”, amenajată în România - VIDEO

Postat la 06 august 2018 186 afişări

Un parc aflat într-o localitate la 50 de kilometri de Timişoara a devenit cunoscut după ce a fost reamenajat după modelul mult mai celebrelor parcuri de la Versailles sau Schonbrunn.

“Grădina Parisului”, amenajată în România - VIDEO

Miniatura grădinii Parisului, cum mai este numit celebrul spaţiu de la palatul Versailles, se află nu departe de Timişoara, într-o localitate cu mai puţin de 800 de suflete, informează digi24.ro.

Cristian Stoi, primarul comunei Boldur: Am văzut Schonbrunn-ul în Viena, deci partea aceasta din spate este o miniatură, nu am pretenţii prea mari faţă de ceea ce este acolo, dar este oarecum o copie cu 2 alei care se despart şi cu o fântână în mijloc. Partea de la intrare este o alee lungă cu mulţi pomi, aşa este aproximativ Versaille-ul de lângă Paris.

Sute de trandafiri şi plante perene dau un plus de mireasmă şi serenitate locului.

Cristian Stoi, primarul comunei Boldur: Este zona pe care eu am încercat să copiez Schonbrunnul, cu cele 2 alei care se despart la un moment dat, cu zona de trandafiri, cu zona de pomi care se întind pe pământ. Mi se pare ceva super şi pentru copii.

Chiar ai unde să mergi cu un copil să se recreeze, mi se pare un lucru bun, e ceva fain, cum spunem noi. Am încercat să găsesc o variantă frumoasă, una în care să intri în parc, să ai o perspectivă, de volum, de imagine, după care să intri oarecum în lucrurile de detaliu, foarte multe plante, spaţii de joacă, plante verzi, veşnic verzi, o cascadă de piatră, pergole.

Pe cele aproape 3 hectare ale parcului, o pădure de duzi creează o oază de răcoare. Arborii parcă stau de strajă turistului care caută un loc de odihnă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paris,
gradina,
amenajare,
romania,
video,
timisoara,
parc,
model,
parcuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.