Gospodăriile româneşti sunt cele mai sărace din UE, conform unui clasament realizat de banca centrală a Danemarcei. Ce state se află pe primele locuri

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 iulie 2021 215 afişări

Gospodăriile româneşti sunt cele mai sărace din UE, conform unui clasament realizat de banca centrală a Danemarcei. Ce state se află pe primele locuri

Gospodăriile daneze sunt cele mai bogate din Uniunea Europeană, potrivit unei analize efectuate de banca centrală a ţării, citată de CNBC.

În medie, o gospodărie din Danemarca avea 254.000 de euro în active financiare în ultimul trimestru din 2020. Datele au fost extrase dintr-un raport al Băncii Centrale Europene cu privire la conturile financiare ale celor 27 de membri UE.

Informaţiile arată că danezii tind să aibă datorii mai mari, la peste 75.000 de euro, fiind depăşiţi doar de luxemburghezi, care adună, în medie, datorii de aproape 89.000 de euro.

Per total, danezii au o avere financiară netă de aproape trei ori peste media blocului european, 177.000 euro versus 60.000 euro.

Banca centrală a Danemarcei spune că, deşi media este extrem de mare, nu există diferenţe semnificative între indivizi. De exemplu, instituţia susţine că danezii cu cele mai mari venituri tind să aibă mai multe active şi datorii, în timp ce persoanele mai bătrâne tind să aibă pensii mai mari.

Gospodăriile din Olanda au avut a doua cea mai mare cantitate de active financiare, 212.000 euro, urmate de Luxemburg şi Suedia.

Între timp, gospodăriile din România sunt cele mai sărace din Uniunea Europeană, cu doar 10.700 de euro în active financiare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.