Giurgiu. O primărie, amendată cu 150.000 de lei pentru că a aruncat gunoaie pe malul râului Argeş

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 aprilie 2021 59 afişări

Societatea de salubrizare din comuna Comana a făcut un depozit ilegal de deşeuri menajere în apropierea râului Argeş. Descoperirea a fost făcută de comisarii Gărzii de Mediu care au amendat primăria cu 150.000 de lei şi au făcut o sesizare penală.

Giurgiu. O primărie, amendată cu 150.000 de lei pentru că a aruncat gunoaie pe malul râului Argeş

O echipă de comisari a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General a constatat existenţa unui depozit ilegal de deşeuri menajere situat lângă râul Argeş, în localitatea Grădiştea, comuna Comana. Primăria a fost amendată, iar activitatea societăţii de salubrizare ar putea fi suspendată.

„Pe acest teren erau depozitate, în vederea eliminării, deşeuri colectate prin serviciul de salubrizare U.A.T. Comana. Scopul era evitarea platii taxelor de depozitare în cadrul unui amplasament autorizat. Această faptă nesăbuită a afectat o suprafaţă de cca 1–1,5 ha, existând suspiciuni de degradare, inclusiv a factorilor de mediu. Faptele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum de 150.000 lei, fiind înaintată către Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu propunere de notificare prealabilă în vederea conformării, existând posibilitatea suspendării activităţii de salubrizare, în situaţia în care nu sunt îndeplinite obligaţiile legale în domeniul protecţiei mediului”, au anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Garda de Mediu a informat despre situaţie Administraţia Naţională Apele Române, Instituţia Prefectului, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare şi Utilităţi Publice. De asemenea a fost făcută o sesizare penală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primărie,
amendă,
deşeuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.