Giganţi în domeniul Internetului l-au îndemnat pe Obama la mai multă "transparenţă" pe tema NSA

Postat la 18 decembrie 2013 37 afişări

Conducătorii celor mai mari firme de Internet şi telecomunicaţii americane l-au îndemnat pe Barack Obama la mai multă "transparenţă" în activităţile de supraveghere NSA, a căror constituţionalitate tocmai a fost pusă la îndoială de către justiţie.

Giganţi în domeniul Internetului l-au îndemnat pe Obama la mai multă "transparenţă" pe tema NSA

 Google, Microsoft, Yahoo!, Facebook, Twitter, Netflix, LinkedIn, Comcast, AT&T, unele dintre cele mai puternice firme în domeniile informatic şi web, au efectuat marţi o vizită la Casa Albă, unde au participat la o reuniune care a durat aproximativ trei ore, potrivit unuia dintre participanţi.

Această persoană a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au vorbit timp de două ore cu interlocutorii lor despre NSA şi controversatul program de spionaj global PRISM. "Participanţii au argumentat în favoarea transparenţei", potrivit sursei.

Într-un scurt comunicat comun, firmele au anunţat că au "discutat în mod direct cu preşedintele despre principiile (lor) cu privire la supravegherea guvernamentală (...) şi (l-)au îndemnat să acţioneze în vederea avansării rapide a unei reforme".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/giganti-in-domeniul-internetului-l-au-indemnat-pe-obama-la-mai-multa-transparenta-pe-tema-nsa-11788566
11788566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.