Ghinionistul care a aruncat la gunoi bitcoin în valoare de 100 de milioane de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 04 decembrie 2017 20044 afişări

Ghinionistul care a aruncat la gunoi bitcoin în valoare de 100 de milioane de dolari

Undeva într-o groapă de gunoi din Ţara Galilor se află îngropaţi bitcoin în valoare de peste 100 de milioane de dolari, scrie Telegraph.

Un IT-ist din Ţara Galilor ar fi putut fi printre milioanari în bitcoin în acest moment dacă ar mai fi avut în posesia sa monedele bitcoin pe care le-a minat. El a fost printre primii care a început să mineze bitcoin în 2009 cu laptopul personal.

James Howells, tânărul de 32 de ani, avea 7500 de bitcoin strânşi într-un portofel digital când hard diskul pe care se aflau cheile, necesare pentru deschiderea portofelului, a fost aruncat la groapa de gunoi.

El a vândut laptopul pe bucăţi pe eBay, dar a păstrat hard diskul ştiind că la un moment dat valoarea acestuia va creşte.

"Pe la mijlocul anului 2013 a avut loc o curăţenie generală şi hard diskul a fost aruncat din greşeală la gunoi", explică el. La finalul anului valoarea monedelor ar fi fost de 7,5 milioane de lire sterline, pe când acum ar valora peste 100 de milioane de dolari.

Valoarea monezii a fluctuat foarte mult, doar în 2017 crescând cu peste 10.000 de puncte procentuale, ajungând la o valoare de 11.000 de dolari per bitcoin.

"Nu o să mă plâng, accidente se întâmplă. Trebuie să trec peste. Tot timpul am ştiut că valoarea bitcoinului va creşte foarte mult", mai spune James Howells.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.