Gheorghiţă explică la ce simptome trebuie mers la medic urgent după vaccinare

Autor: Laura Buciu Postat la 08 aprilie 2021 618 afişări

O durere de cap puternică sau abdominală, ce nu cedează la tratament, pete pe picioare, durere în piept sau dificultate la respiraţie sunt simptome care trebuie să alarmeze o persoană vaccinată că ar putea suferi o tromboză, spune col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul CNCAV.

Gheorghiţă explică la ce simptome trebuie mers la medic urgent după vaccinare

Valeriu Gheorghiţă a explicat, joi, la ce simptome trebuie să intrăm în alertă şi să mergem la medic, după vaccinare, pentru că riscăm să suferim o tromboză.

„Să monitorizăm fiecare dintre noi aceste semne şi simptome de alarmă. (...). Practic, sunt semnele de care am amintit: o durere importantă de cap care apare la trei zile de la vaccinare şi care persistă şi se accentuează în ciuda unui tratament obişnuit, care se poate asocia cu tulburări de vedere. De asemenea, dureri abdominale importante, persistente, durere în piept, dificultăţi la respiraţie, edeme ale membrelor inferioare, apariţia de pete şi acele pete hemoragice în afara locului de administrare sunt semne de alarmă care pot anunţa un asemenea eveniment trombotic”, spune Gheorghiţă.

Coordonatorul CNCAV spune că acestea sunt semne comune cu toate evenimentele trombotice, care au sau nu legătură cu vaccinarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gheorghiţă,
advers,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.