Gheorghe Piperea: Două instanţe din ţară au dat 100% câştig de cauză consumatorilor pe Legea Dării în Plată

Postat la 23 februarie 2017 80 afişări

Instanţele au pronunţat decizii “echilibrate, sensibil în favoarea consumatorilor” în ceea ce priveşte Legea Dării în Plată, iar instanţele din Huşi şi Vaslui au dat soluţii 100% favorabile clienţilor băncilor, a declarat joi avocatul Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea: Două instanţe din ţară au dat 100% câştig de cauză consumatorilor pe Legea Dării în Plată

“Există două instanţe care au dat 100% câştig de cauză consumatorilor. În rest, deciziile instanţelor sunt echilibrate, aş spune sensibil în favoarea consumatorilor”, a declarat joi avocatul Gheorghe Piperea, la conferinţa „Darea în plată şi echilibrarea contractelor de credit. Aplicarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 623/2016”.

Conform statisticii prezentate de organizatorii conferinţei, care au consultat informaţiile postate în sistemul ECRIS (aplicaţie folosită la nivelul instanţelor judecătoreşti pentru managementul electronic al dosarelor), instanţele de la Huşi şi Vaslui au dat soluţii 100% favorabile consumatorilor.

În ceea ce priveşte judecătoriile din Bucureşti, statistica arată astfel: la sectorul 1 - 70% dintre decizii au fost favorabile consumatorilor, la sectorul 2 nu există hotărâri pe Legea Dării în Plată, la sectorul 3 – 70% dintre hotărâri sunt în favoarea clienţilor băncii, în vreme ce la sectorul 4 situaţia este de 50%. Iar la judecătoria sectorului 4 procentul este de 40% în ceea ce priveşte solicitările consumatorilor, băncile având câştig de cauză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
instanta,
consumatori,
plati,
lege,
castigare,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.